Korisne informacijeNakladnici

Interliber 2017.

By 20 studenoga, 2017 No Comments

Interliber, najveća i najznačajnija književna manifestacija u Hrvatskoj , održava se ove godine od 7. do 12. studenog. Jubilarni 40. Inetrliber okupit će preko 300 izlagača iz 16 zemalja,  koji će paviljonu 5. i 6.  Zagrebačkog velesajma predstaviti svoja izdanja.

Nakladnici su i ove godine pripremili nove naslove,  a posjetitelji će imati zaista veliku mogućnost izbora između različitih predstavljanja knjiga, razgovora s autorima i autoricama, književnih radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjele književnih nagrada. Dio je to dosad najbogatijeg programa koji će se odvijati u  na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6.

Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima.

Posebna zanimljivost je i kviz znanja Interlibera i Hrvatskog kviz saveza – HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola, aukcija starih i rijetkih knjiga kao i Knjigodar, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici, koju također organizira Interliber, u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.

Atraktivnosti Interlibera doprinijet će  i Znanstveni kvart, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.

Jubilarni 40. Interliber obilježit će se kroz poseban slavljenički kulturno-glazbeni program pod nazivom „Interliber 40“ u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.

Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program, eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela: dječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu), strukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te promocije knjiga i čitanja.

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova.

U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu – Knjižideru, koji će ujedno služiti i kao garderoba.

Ulaz je besplatan.