2017Programi

OVCA U KUTIJI 2017.

By 8 rujna, 2017 20 studenoga, 2017 No Comments

Drugi međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu.

U okviru iznimno bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga koje su od 2005. do danas dobile nagradu i priznanje OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu.

Organizatori festivala – KNJIGA U CENTRU iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin najavljuju gostovanje pisca i ilustratora iz Litve, Kestutisa Kasparavičiusa, koji je dobro poznat svim ljubiteljima slikovnice u Hrvatskoj. Iz Njemačke stiže Quint Buchholz, autor koji će svoj bogat i osebujan umjetnički opus predstaviti na svome prvom gostovanju u Hrvatskoj. Corrado Premuda, autor iz Italije održat će promociju dvojezičnog izdanja svoje najnovije slikovnice „Ploveći u orahovoj ljusci“ koju je objavio u suradnji s ilustratoricom iz Pazina, Irinom Kivelom. Multimedijalni umjetnik iz Bosne i Hercegovine, Saša Škorić, održat će zanimljivu književno-likovnu radionicu pod nazivom „Maska kao priča“. Uz program za djecu i mlade, priprema se i večernji program pod nazivom „Samo za odrasle“ na kojem će nastupiti autori iz Hrvatske, književnik Zoran Pongrašić i pripovjedačice Erika Kožić Katačić i Srebrenka Peregrin. U večernjem terminu bit će upriličeno i koncertno čitanje kazališnog teksta dramske spisateljice Milice Lukšić u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Pokrovitelji Drugog međunarodnog festivala slikovnice su ZANA (Zajednica nakladnika) i Grad Pazin.