Nakladnici

Natječaj Fonda za poticanje odgovarajućeg kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

By 6 ožujka, 2024 No Comments

Udruga za zaštitu prava nakladnika raspisuje

NATJEČAJ

za poticanje i sufinanciranje aktivnosti na području kulturno umjetničkog stvaralaštva iz Fonda za poticanje odgovarajućeg kulturnog i umjetničkog stvaralaštva pretežito nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti, prikupljenog od naknada za umnožavanje za privatno korištenje.

Udruga za zaštitu prava nakladnika (dalje: ZANA) raspisuje Natječaj u svrhu potpore nakladničke djelatnosti, pretežno nekomercijalne naravi, za poticanje kulturne raznolikosti te promicanje strukovnih interesa, sve temeljem odredbe čl. 245 st. 4. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima

Ciljevi Natječaja su: promicanje nakladničke djelatnosti kroz programe, manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čiji je cilj promicanje nakladničke djelatnosti i razvijanja svijesti o važnosti autorskih prava.

Pravo prijave na natječaj imaju nakladnici, udruge i institucije koje se bave pretežno nakladničkom djelatnošću.

Neprihvatljivi su prijavitelji koji nisu opravdali sredstva dobivena prethodnih godina iz Fonda za poticanje odgovarajućeg kulturnog i umjetničkog stvaralaštva pretežito nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti.

Sredstva iz ovog Natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti do 30. prosinca 2024.

Prijavitelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno do 24. ožujka 2024.

Zahtjev za sufinanciranje s opisom projekta i financijskim planom treba poslati elektroničkom poštom na: udrugazana@gmail.com  te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Udruga za zaštitu prava nakladnika, Zagreb, Amruševa 10. s naznakom „Natječaj Fonda za poticanje odgovarajućeg kulturnog i umjetničkog stvaralaštva pretežito nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti“.

Na svim objavljenim materijalima financiranih programa mora pisati: „Program je financiran iz Fonda za poticanje odgovarajućeg kulturnog i umjetničkog stvaralaštva pretežito nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti“ zajedno sa službenim logom Udruge ZANA.

ZANA pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama udruge za zaštitu prava nakladnika www.udrugazana.hr.