Korisne informacijeNakladnici

Natječaj za Nagradu Albert Goldstein

By 20 studenoga, 2017 No Comments

Austrijski kulturni forum Zagreb raspisuje godišnju Nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti Albert Goldstein kao jednokratnu i direktnu potporu za promicanje nakladništva, u iznosu od 2.500 eura za objavljivanje jednog suvremenog austrijskog naslova (proza ili poezija) u 2018. godini.

Nominacije, koje uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora / autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja/prevoditeljice predaju se najkasnije do 15. siječnja 2018.Austrijskom kulturnom forumu, Gundulićeva 3, HR-10000 Zagreb, e-mail: zvjezdana.karlovic@bmeia.gv.at te u kopiji putem pošte.

Odluka o dodijeli novčane potpore bit će objavljena u veljači 2018.  Rok predaje rukopisa je 1. svibnja 2018., a naslov mora biti objavljen do kraja studenog 2018. te svakako do početka Sajma knjige u Puli.

Novčana se potpora isplaćuje nakon predočenja rukopisa.

Austrijski kulturni forum dodatno će financirati i zajedno sa nakladnikom organizirati austrijskom autoru ili autorici nagrađenog djela predstavljanje u Hrvatskoj.